A magyar food truck sztori

Hamion

Hamion

Tudjuk mit (t)ettél tavaly nyáron! - vol.1.

Hamion Úr nem tétlenkedik

2017. március 06. - Hamion

Az aktívan töltött pihenés nem azt jelenti, hogy eseménytelen lett volna az elmúlt félév, és ezért nincs miről írni. Azt jelenti, hogy a blogger - jelen esetben Hamion Úr - kivette a szabadságát, hogy minél több impulzus érje a magyar és nemzetközi Food Truck piacon, és élményekkel telítődve tudja folytatni majd a hűvösebb napokban az írást blogjának "vágya tárgyáról". Szóval egy kis összefoglaló következik most, hogy lássátok, nem pihentünk a nyáron, sem az ősszel, sőt télen is jártunk erre, arra. A Hamion robog tovább! 

img_1581.jpg

Fotó: Hamion

 Közvetlenül a III. Food Truck Show Budapest után úgy éreztük érdemes lenne meglátogatni sógorékat, hogy lássuk ők hol tartanak a Imbißwagen Revolution küzdelmes útján. Bécsről és az ottani problémákról sok írás született, tömören összefoglalva a helyzet  hasonló mint itthon, a hatóságok egyenlőre nem tudják (vagy nem akarják) megoldani a helyzetet, megalkotni a megfelelő jogszabályi környezetet, nincs terv kijelölt Food Truck Stop-ok létrehozására. Ugyanakkor az látszik, hogy az osztrák nagyközönség lelkes támogatója az ilyen típusú vendéglátás  elterjedésének, meghonosodásának. S ha már honosodásról beszélünk, láttunk karón varjút: cseh rendszámos lángosch truck képében, szlovák rendszámos kurtosch kalatsch alias Baumkuchen utánfutó manifesztációjában,  illetve mega kiszerelésű K.u.K. gulasch-konzerv alakban. A migrációban élő magyar konyha világhírű!

 

 Az első állomás - külváros - iparnegyed - sportcsarnok

 

 Nem volt könnyű megtalálni a helyszínt. Az iparterület bevásárlóközpontok által szegélyezett mellékútján kalandoztunk. A 20. körforgalom után akadtunk rá a valaha jobb napokat is látott sportcsarnokra, melynek parkolójában gyanús előjelként alig pár autó várakozott. Tavaszias időjárás, széldzsekik lengedeztek a szélben, a gyomok nesztelen ringatózással hajtották uralmuk alá a környék zöldmezős beruházásokra váró üres telkeit és a sportcsarnok összes beton virágládáját. Bemegyünk!

Fotó: Hamion és Torják Orsi

Kora délután volt, nem álltak sorok sehol. Álmos szombat délután, a kiállítók nyugalmát néha törte meg egy egy vásárló kíváncsisága vagy éhsége. Osztrák gemütlichkeit amerre a szem ellát, s a nemzetközi jelzőt a lángos, kürtőskalács, konzerv gulyás képviselte. Szóval nem ez volt az év food truck eseménye, kicsit csalódottan hagytuk hátra Bécsújhely iparkerületét. Ezért jöttünk, de szerencsére szóltak kint élő ismerősök, hogy a régi városházán is van egy rendezvény, talán ott több impulzust kapunk a guruló gasztronómia bécsi lehetőségeiből. 

 

 

 A második állomás Rathaus - belváros - sör, ételek, diákok a világ minden tájáról

 

Jó, jó tudom... Bécs azért nem akkora város, de be kell valljam eltévedtünk. Túlságosan bíztam a Facebook event információjában. Úgyhogy végül a Stephansdom-nál kötöttünk ki, ráadásul kétszer mentünk el a városháza mellett, bár lehet az esemény nem annyira volt kiplakátolva. Végül megtaláltuk az oldalajtót és egy nagyon hangulatos belső kertbe jutottunk. 

 

Fotó: Hamion és Torják Orsi

Sokkal inkább a mi ízlésünknek megfelelő rendezvény volt ez. Pezsgő élet, változatos ételek, nagyon hangulatos belső tér a szabad ég alatt. Izgalmasabb ízekre vágytunk, de összességében jól éreztük magunkat.   

Következő állomás a tavalyi Főzdefeszt és a IV. Food Truck Show. Annyi mindent kell bepótolnunk.

Folyt. Köv.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hamion.blog.hu/api/trackback/id/tr329957408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása